Protocol tennis en corona

Nu de regels voor alle tennissers zijn versoepeld willen we iedereen zo snel mogelijk weer laten spelen. Dat kan alleen op basis van de onderstaande regels van NOC/NSF en KNLTB. Leef ze na want dat zorgt ervoor dat we voorlopig met z’n allen kunnen blijven tennissen. Alle informatie over corona en tennis kun je vinden op https://corona.knltb.nl/

Voor sporters en ouders

• De lessen worden altijd van tevoren ingepland.
  • Bij tennissen moet er altijd van tevoren online een baan gereserveerd worden.
  • Neem je eigen materiaal mee zoals een bidon met water en een handdoek.
  • Zorg dat kinderen voor het sporten thuis naar het toilet gaan. Alleen in uiterste nood kan het toilet op de vereniging worden gebruikt. Spreek hiervoor de leraar/toezichthouder aan.
  • Ga tijdens het tennissen niet dichtbij elkaar zitten (bankje of stoelen).
  • Geef geen high fives.
  • Wissel van baanhelft met de klok mee.
  • Maak geen gebruik van de scoreborden op de baan.
  • Het is niet toegestaan op het park aanwezig te zijn zonder reservering van een baan.
  • Kom niet eerder dan 10 minuten voor de gereserveerde speeltijd op het park
  • Spelers zijn alleen welkom op de vereniging op het tijdstip dat ze een baan gereserveerd hebben en/of training hebben.
  • Ga na het spelen direct naar huis.
  • Er mag geen publiek komen kijken op het park. Dus ook geen ouders bij de tennisles van hun kinderen.

Voor de vereniging LTC Gorssel

• Vooraf vanuit huis moet digitaal een baan worden gereserveerd via de KNLTB ClubApp. Ons digitale afhangbord is geschikt om vanuit huis een baan te reserveren.
  • Er is een routing rond het clubhuis waardoor aankomende en vertrekkende spelers elkaar zo min mogelijk ontmoeten. Van de parkeerplaats wordt de rechterzijde gebruikt voor brengende ouders en de linkerzijde voor ophalende ouders. De hoofdingang van het park (rechts naast het clubhuis) is de ingang en is als zodanig gemarkeerd. Spelers verlaten het park via de linkerzijde van het clubhuis bij de fietsenstalling (gemarkeerd). Kinderen die op de fiets komen volgen de zelfde route en parkeren hun fiets in de stalling. De route is met pijlen op de tegels gemarkeerd.
  • Het tennissen van alle jeugd moet altijd onder toezicht plaatsvinden van onze tennisleraar Christof Wijnhoud (toezichthouder). Zijn aanwezigheidstijden zijn zichtbaar in het digitale afhangbord.
  • Op het minibaantje wordt met maximaal 4 personen tot en met 12 jaar gespeeld. Het baantje is gesloten voor oudere kinderen en senioren.
  • Het clubhuis is alleen open voor het gebruik van het toilet (in noodgevallen) en voor toegang tot het (digitale) afhangbord. De kantine en het terras blijven gesloten.

Voor onze tennistrainer Christof Wijnhoud

• Bij trainingen voor jeugd tot en met 12 jaar: maximaal 6 kinderen per baan.
  • Bij trainingen voor leden van 13 jaar en ouder: maximaal 4 jongeren per tennisbaan.
  • Tussen de trainingen door wordt er 5 minuten pauze gehouden, zodat lesgroepen de ruimte en tijd hebben om elkaar af te wisselen.
  • De leraar draagt plastic handschoenen.
  • De leraar houdt rekening met de afstand tussen de leerlingen bij oefeningen en drills.
  • Wissel de gebruikte trainingsballen elke dag. Per kleur bal wordt 1 ton gebruikt en voor elke groep van dezelfde kleur op dezelfde dag een nieuwe ton. Dit hoeven niet telkens nieuwe ballen te zijn. Bij gebruikte ballen moet er minimaal 1 dag tussen zitten voordat er weer mee gespeeld mag worden.
  • Leenrackets worden meteen na gebruik gedesinfecteerd.