KNLTB Junioren competitie

Kinderen in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar kunnen meedoen aan de KNLTB Junioren competitie. Deze competitie is de volgende stap voor kinderen die Tenniskids hebben doorlopen en voor oudere jeugdspelers die op latere leeftijd gestart zijn met tennis.

Helaas is de voorjaarscompetitie geannuleerd. Wij hopen dat in het najaar weer massaal wordt ingeschreven voor deze competitie!

Wordt de indeling (plus alle onderliggende competitiewedstrijden) van de Voorjaarscompetitie één-op-één overgezet naar het najaar? Nee, de inschrijving voor het najaar wordt opnieuw opengezet, waardoor ook nieuwe teams kunnen worden gevormd en aangemeld.

VERWACHTE SPEELDATA NAJAARSCOMPETITIE 2020

De Junioren competitie bestaat in 2020 uit de:

• Junioren competitie 11 t/m 14 jaar
  • Junioren competitie 13 t/m 17 jaar

Net zoals bij de senioren speel je in de Junioren competitie op een hele baan en met gewone tennisballen. Je volgt de algemene tennistelling. Daarnaast gelden in 2020 onderstaande regels:

Junioren 11 t/m 14 jaar

Sets tot 4 met een verschil van 2 games (bijv. 4-2, 5-3) Bij 4-4 in de set volgt een tiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten) In de enkel en dubbel wordt bij 1-1 in sets een beslissende wedstrijdtiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten) gespeeld Het Beslissend Punt Systeem (bij 40-40 winnend punt) wordt toegepast Jongens en meiden spelen door elkaar en met en tegen elkaar (4E en 2D)

Junioren 13 t/m 17 jaar op zondag

Sets tot 6, met een verschil van 2 games (bijv. 6-4, 7-5) Bij 6-6 in de set volgt een tiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten) in enkel en in dubbel In de enkel en dubbel wordt bij 1-1 in sets een beslissende wedstrijdtiebreak tot 10 punten (met een verschil van 2 punten) gespeeld Gemengde competitie: 2JE, 2ME, 2GD Jongens en meiden competitie: 4E en 2D

Spelers voorjaarscompetitie 2020

Team 1  junioren  t/m 17 jaar