Pubquiz was een groot succes!

11 maart 2020


De ramen van het clubgebouw zagen er uit als in een goede Titanic film. Niet iedereen zat op een mooie troon maar volgens de jury heeft dit geen nadelige invloed gehad op de uitslag.

Onder de 18 teams waren poëtische inzendingen, zoals Vrouwtjes dolfijn (alias Flipper of Dolfina), De Eend, ook wel Katrien Duck. En als we het goed hebben gelezen Sijkwijf. Die naam kan duiden op een non-verbaal uitgesproken teamconflict zijn die nu keihard de wereld is in geslingerd. Voor de meeste deelnemers was dit een eerste kennismaking met een pubquiz. Wat echt een waarheid is als een vrouwtjes dolfijn, hoe vaker je het doet hoe makkelijker het je afgaat.

De teamsamenstelling kan een belangrijke rol spelen in het totale kennispalet. Dat zagen wij bijvoorbeeld omdat bepaalde teams die geen glazen maar hele flessen wijn inkochten bij de bar.

Vanaf het begin zat de sfeer er goed in!

Door de vele muziekfragmenten werd de sfeer alleen maar beter. Want al die fragmenten die voorbij kwamen, zo vertrouwt en zo bekend, maar ja wie waren het ook alweer? Hans de Booij met z’n Annabel, ja je hebt het nummer meer dan 100 keer gehoord, kan het nummer dromen, elke regel compleet meezingen totdat er specifieke vragen over gesteld worden dan wordt het in één keer lastig en breek je meerdere hersenstammen aan flarden. Voor de quiz zou het zou wel handiger zijn als Lars Bos, Rapper Snelle, z’n voornaam zou veranderen in Jelle, dat levert veel punten op en is gewoon logischer voor iedereen.

Wij zijn ook achter een aantal dingen gekomen die niet iedereen weet of kan weten. Een van de best bewaarde geheimen is, dat naast Mick Jagger en Keith Richard ook Henk Veenendaal en Jack Bötzel bij de Stones hebben gezeten! Simone Biles de wereld beroemde Amerikaanse turnster, nee hoor, wij hebben concrete info dat het gewoon Patty Brard betreft in een strak pakje. En wat ook bij het grote publiek niet bekend is, is dat Lenny Kuhr en Demis Roussos gewoon een en dezelfde troubadour zijn, of één van de twee heeft plagiaat gepleegd, daar zijn we nog niet over uit.

Tijdens de pubquiz zijn ook noemenswaardige ontdekkingen gedaan. Zo wil het museum Naturalis graag in contact komen met het team dat de 32-potige pissebed ontdekt heeft. Unieke ontdekking, wereldnieuw. Zij worden voorgedragen voor een Nobelprijs. Helaas in verband met de AVG kunnen wij de Freek Vonks uit Leiden niet verder helpen.

Er was ook nog een team die de brug van Milau met 200 poten/pijlers iets langer heeft gemaakt dan de daadwerkelijke 7 pijlers. Met zoveel pijlers kom je zo waarschijnlijk voorbij Barcelona van de brug af en ben je naar schatting €650,00 aan tol kwijt. De jury moest streng zijn en kon dit antwoord toch niet goedkeuren.

Ook het prinsenpaar van het Kakkersgat - Prins Mats en Prinses op de erwt - kwam niet langs de jury, net als - Prins Jochem en Prinses Anita - hebben die ooit bestaan?

Verder heeft de gemeente Lochem geschokt gereageerd dat er nog geen omgevingsvergunning is verstrekt voor INTO THE GREAT WIDE OPEN bij het gat van Roelofs. Alhoewel er ook geruchten gaan dat het ook wel eens naar Zuid-Afrika kan gaan.  

Echte hersenkrakers waren er ook. Een aantal vragen zijn door geen enkel team goed geraden:

- De route vanaf het Bos restaurant naar de Hoefslag, kan natuurlijk ook zijn dat de bedenker van deze vraag dik heeft zitten blunderen….

- Bonitos, het bruine broertje van de gele Treets, geen smarties dus

- 10 gulden, de joet, met Frans Hals, team Eagles had hem in eerste instantie goed maar helaas doorgekrast en Vondel van gemaakt…. En dan toch nog winnen! Bij de volgende quiz nemen we het geeltje, dan kan iedereen alvast gaan oefenen.

- Venus Williams met de meeste olympische medailles, haar zus Steffi Graf werd wel veel genoemd. Net als Serena.

Gelukkig zijn er ook drie vragen door iedereen goed beantwoord: Zangeres Maan, het foute logo van LTC en McDonalds.

Ook de quizmasters hebben onwijs genoten en veel geleerd. Het gelijktijdig kraken van 72 hersenen dat hoor je niet, je voelt het… die vibe is uniek! Ook de ontlading bij het doornemen van de antwoorden, gewoon geweldig!

Na 3 blokken ging Team Voetbal aan de leiding, slechts 1 punt meer dan The Eagles. Dat zou voldoende moeten zijn voor de overwinning, maar op het laatste moment sloeg team The Eeagles genadeloos toe en gingen zij met de winst ervan door. Gefeliciteerd Team The Eagles.

Uitslag van top5 teams

Team The Eagles 122 punten
Team Voetbal 118 punten
Ladies of the lawn 95 punten
De Dushi's 90 punten
Goulmy 90 punten

Er is een eervolle vermelding voor:

Team Het Amelte die als enige team 1926 goed had voor de eerste tramrit

Team De Dushi’s en de evenaar afstanden, zij waren de enige

Team Voetbal die de Conet goed had, als enige

Team Nnjep had Slovenië en niemand anders

Team De Kunst van…. met het antwoord op de 46ste president die gekozen gaat worden

Team De Verrassing die met € 2,95 het dichtst bij de tomatensoep zat

Team Het Melkhuisje die met vlag en wimpel de eerste “Gorssel-ronde”hebben gewonnen

 

Er waren geen verliezers. Om zo'n lekker cliché er in te gooien; alle 18 zijn winnaars! De hoofdprijzen werden gesponsoord door Eetcafé de Hoek en De Zevensprong, 3de prijs werd beschikbaar gesteld door Chinees restaurant China Town. Streekbieren zorgde voor een zeer gewilde troostprijs. Mede dankzij supermarkt Jumbo Brinkman konden de hele avond allerlei lekkere hapje uitgedeeld worden. Licht & visualisatie werd kostenloos ingezet door Sound & Vision en DJ Tony-M zorgde voor de muziek!. 

Sponsoren en deelnemers ontzettend bedankt voor het enthousiasme en wie weet tot een volgende keer!  Voor foto's klik hier.

Uw Quizmasters, Tonny Mensink en Remco de Ligt  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwscategorieën