Onze tennisleraar:

Christof Wijnhoud

 

 

 

Mijn naam is Christof Wijnhoud, 50 jaar en ik ben al ruim 30 jaar tennistrainer. Sinds mijn 19de ben ik tennistrainer. Ik heb tot 3 jaar geleden nog intensief wedstrijden gespeeld in de categorie 3. Mijn gehele jeugd bestond uit hard trainen, fanatiek wedstrijden en competitie spelen. Hoogtepunten zijn het drie maal Nederlands kampioen worden in een hoofdklasse zondag heren team en 1 maal hoofdklasse zondag mix-team bij TV Rozendaal en TV Presikhaaf. Ik kom uit een echt tennisgezin. Naast mijn vader die tennisles gaf, zijn mijn beide broers, Bert-Willem en Joost ook tennistrainer geweest. Tennis was dan ook ons favoriete gespreksonderwerp thuis! Mijn broers hebben een carrière switch gemaakt en ik ben nog de enige die tennisles geeft en ik vind het fantastisch om te doen.  

Sommige mensen vragen aan mij, ruim 30 jaar lesgeven…..vind je dat nog steeds leuk? Volmondig kan ik dat met een JA beantwoorden. Ik heb bijna altijd te maken met enthousiaste mensen die lekker hun hobby aan het beoefenen zijn, sta lekker in de buitenlucht, sta zelden in de file naar mijn werk en bovenal, als ik werk, ben ik bezig met mijn hobby/lievelingssport en het overdragen van mijn kennis op technisch, tactisch en het mentaal gebied om mijn leerlingen beter te laten tennissen of makkelijker hun wedstrijden te laten winnen. Een mooiere baan bestaat er niet!

De mensen die ooit van mij les hebben gehad weten dat ik altijd met veel enthousiasme en passie op de baan sta en ik merk dat mijn leerlingen dat enthousiasme snel overnemen. Dat doet mij deugd en geeft mij veel voldoening in mijn werk. Maar, wil je als tennisser écht beter gaan tennissen en je niveau verhogen, dan is het allerbelangrijkste dat je naast je training vrij speelt. Datgene trainen en de aandacht vestigen op dat wat we in de trainingen hebben behandeld. En….altijd afsluiten met het spelen van een wedstrijd, want bij het spellen van een "partijtje" krijg je te maken met vier vijanden: het net, de lijnen, de tegenstander en vijand nummer vier, jezelf.

Door veel wedstrijden te spelen, leer je omgaan met deze vijanden en de daarbij behorende wedstrijdspanning. En… hoe minder spanning tijdens de wedstrijd, des te makkelijker zal je winnen. Wanneer je naast de training minimaal 1,5 uur per week vrij speelt dan zal je merken dat je met sprongen vooruit gaat! Ik ben erg tevreden over de samenwerking met LTC Gorssel en HOUX SPORT in Zutphen. Samen willen we de vereniging nog bruisender maken met veel activiteiten voor alle leden waar iedereen van jong tot oud veel plezier beleefd aan het uitoefenen van zijn of haar hobby….TENNISSEN!  

Tot snel op de baan en een sportieve groet, Christof Wijnhoud